Kaj pa vzdrževanje?

BLT garažna vrata za varnost vašega doma. Najverjetneje ob odhodu od doma na večje ali manjše opravke posredno ali pa neposredno uporabite tudi vaša garažna vrata. Ste vedeli da to storite v povprečju kat 1.500 krat mesečno?  Ob tem podatku boste morda dvignili obrvi, saj to pomeni tudi toliko delovnih ciklov vaših garažnih sekcijskih ali rolo vrat. In če želimo dolgo želimo dolgo življenjsko dobo, optimalno delovanje brez okvar in nepotrebnih zapletov ter dodatnih stroškov, vaša garažna vrata potrebujejo redno servisiranje.



Garažna vrata so tudi uradno kvalificirana kot stroj. To pomeni, da so neprestano v uporabi, in temu primerno mora biti tudi vzdrževanje, kajti, stroji se na žalost tudi kvarijo. Poleg visoke frekvence delovanja na kakovost delovanja in estetiko vplivajo še vremenske razmere, katerim so garažna vrata izpostavljena. Vse to lahko privede do okvar ali nenadejanih poškodb, zato vam podjetje BLT priporoča PREVENTIVNE PREGLEDE vaših sekcijskih ali rolo garažnih vrat. Prvi pregled priporočamo 12. mesecev po nakupu.

Preventivni pregled zajema pregled vseh sklopov garažnih vrat, torej, pogonskega, varnostnega, vrtečih se delov, vodil, stanja panelov ter površine. Pregledajo se kolesca, koluti, pletenice, tečaji, vijaki, očistijo se vodila, podmažejo vsi gibljivi deli, testirajo ključavnice in ročni dvig, nastavijo torzijske vzmeti. Preveri se končno nastavitev pozicije vrat, ponastavi  pogon in silo naleta, preveri se delovanje daljinskih upravljalnikov, notranje tipke, kodnega stikala, varnostnih senzorjev in ostalih varnostnih sistemov.

Preventivni pregled garažnih vrat lahko primerjamo z rednim servisom na vašem avtomobilu. Če je opravljan, lahko brezskrbno uživate v vožnji. Enako velja za garažna vrata, če so redno vzdrževana, se boste lahko brez skrbi odpeljali in ob prihodu spet varno parkirali v vaši garaži.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Kakšne težave se največkrat pojavijo pri garažnih vratih?

Kako očistiti garažna vrata?

Sekcijska dvižna garažna vrata z osebnim prehodom