Kako očistiti garažna vrata?

Sekcijska ali rolo garažna vrata so najverjetneje vaša največja vrata, ki so poleg tega tudi najbolj izpostavljena vremenskih vplivom. Zato poleg rednega vzdrževanja potrebujejo tudi čiščenje. Tako boste ohranili lep izgled vrat in s tem celega doma, prav tako pa podaljšali življenjsko dobo garažnih vrat.


Nečistoča – poleg neestetskega videza - na gibljivih delih namreč povečuje trenje in s tem obrabo ter nepotrebne poškodbe ter preobremenitve.

Garažna vrata čistimo po potrebi, priporočamo pa vsaj dvakrat letno, in sicer v začetku pomladi in je konec jeseni. Velik vpliv ima tudi sama lokacija. Vrata, ki so montirana ob makadamskih poteh, v delavnicah, kjer je v zraku veliko prahu, v hlevih ali objektih z visoko vlažnostjo, potrebujejo pogostejše čiščenje, kot pa manj izpostavljena garažna vrata.

Če čistimo tudi vodila jim je po čiščenju potrebno posvetiti nekaj več pozornosti in tekalne dele ponovno namazati. Le tako bodo naša garažna vrata brezhibno delovala tudi naprej.

Za čiščenje sekcijskih ali rolo garažnih vrat ne potrebujete posebnih čistil ali pripomočkov. Uporabite mlačno vodo in krpo, za bolj trdovratne madeža oz. umazanijo pa lahko  v vodo  dodate neabraziven detergent, kakršnega uporabljate tudi v gospodinjstvu.

Svetujemo, da okna oz. svetlobne panele čisti s pH nevtralnim čistilom za gospodinjstvo in krpo iz mikrovlaken.

In še opozorilo, garažnih vrat nikoli ne čistite z visokotlačnim čistilcem, abrazivnimi gobicami, agresivnimi čistili ter čistili z dodanimi belili. V primeru nejasnosti ali vprašanj kontaktirajte našo servisno službo.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Kakšne težave se največkrat pojavijo pri garažnih vratih?

Sekcijska dvižna garažna vrata z osebnim prehodom