Sekcijska dvižna garažna vrata



BLT garažna vrata za varnost vašega doma. Zagotovo za najbolj priljubljen tip garažnih vrat veljajo sekcijska garažna vrata. Ta sodobna, visoko tehnološka mobilna konstrukcija z dolgo življenjsko dobo je namreč cenovno dostopna, elegantna in enostavna za uporabo, obenem pa tudi protivlomno varna.  Istočasno  nudijo zelo visok nivo toplotne in zvočne izolativnosti, krasi jih hitra manipulacija in možno jih je popolnoma prilagoditi kupčevim željam. V sekcijska vrata lahko vgradimo okna, svetlobne lamele, lopute za živali, zračnike in osebne prehode, vse to pa lahko nadgradimo z daljinskim upravljanem, lahko tudi preko aplikacij »smart home«.

Sekcijska garažna vrata so sestavljena iz posameznih panelov višine od 50 do 60 cm in debeline 42 mm. Paneli so oblikovani tako, da se med seboj ujemajo in popolnoma nalegajo. Nalegi so še dodatno tesnjeni s posebnim gumijastim tesnilom, kar zagotavlja dodatno toplotno in zvočno izolacijo. Paneli so izdelani iz pocinkane pločevine in polnjeni s posebnim polnilom, kar je porok,  da prenašajo tudi ekstremne vremenske pogoje. Na voljo je veliko kombinacij  izbire površin ter  barvnih variant, vse s enim ciljem, da  lahko vsak kupec prilagodi izgled obstoječemu stavbnemu pohištvu, oziroma sledi svojim željam ob  novogradnji / celoviti adaptaciji. 

Koliko prostora potrebujem za vgradnjo oz. delovanje?

Sekcijska garažna vrata za vgradnjo kot za samo delovanje (odpiranje in zapiranje) ne potrebujejo veliko prostora. Za vgradnjo je potrebno upoštevati / zagotoviti predpisan prostor nalega vodil in višino preklade, za samo delovanje pa neovirano globino prostora. Pri odpiranju garažna vrata potujejo navpično navzgor, ob dosegu  določene višine pa se pričnejo »lomiti« in pot nadaljujejo pravokotno po vodoravni ravnini. V kolikor je strop vaše garaže nekoliko pod naklonom pa se lahko prilagodi tudi naklon vodil.

Kaj pa varnost?

Varnost delovanja in s tem preprečevanja možnosti poškodb, ki nastanejo s ščipanjem ali udarcem ob naletu, je zagotovljena tako s konstrukcijo panelov garažnih vrat, ki onemogočajo dostop do premičnih delov, kot s tehnološkimi rešitvami – sistemom za merjenje obremenitve v kontaktni letvi ter tudi fotocelicami.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Kakšne težave se največkrat pojavijo pri garažnih vratih?

Kako očistiti garažna vrata?

Sekcijska dvižna garažna vrata z osebnim prehodom