Sekcijska dvižna garažna vrata z osebnim prehodomBLT garažna vrata za varnost vašega doma. Veliko ljudi uporablja garažna vrata kot glavni ali stranski vhod v hišo. Za vse te in za primere, kjer so garažna vrata edini vhod v objekt, priporočamo vgradnjo sekcijskih vrat z vgrajenim osebnim prehodom.

Poleg visoke funkcionalnosti, boste zmanjšali tudi toplotne izgube, saj ni potrebno za vsak prehod  odpirati celih vrat, zaradi manjše frekvence odpiranj pa se zmanjšuje obraba in s tem daljša življenjska doba vrat ter krmilno - pogonskega sklopa.

Ta sodobna vrata z dolgo življenjsko dobo so namreč cenovno dostopna, elegantna in enostavna za uporabo, obenem pa tudi protivlomno varna.  Istočasno  nudijo zelo visok nivo toplotne in zvočne izolativnosti, krasi jih hitra manipulacija in možnost popolnoma prilagoditve kupčevim željam. V to izvedbo sekcijskih vrat lahko vgradimo okna, svetlobne lamele, lopute za živali, zračnike…vse to pa lahko nadgradimo z daljinskim upravljanem, lahko tudi preko aplikacij »smart home«.

Sekcijska garažna vrata z osebnim prehodom so sestavljena iz posameznih panelov višine od 50 do 60 cm in debeline 42 mm. Paneli in osebni prehod – »vrata v vratih« - so oblikovani tako, da se med seboj ujemajo in popolnoma nalegajo. Nalegi so še dodatno tesnjeni s posebnim gumijastim tesnilom, kar zagotavlja dodatno toplotno in zvočno izolacijo. Paneli so izdelani iz pocinkane pločevine in polnjeni s posebnim polnilom, kar je porok,  da prenašajo tudi ekstremne vremenske pogoje. Na voljo je veliko kombinacij  izbire površin ter  barvnih variant, vse s enim ciljem, da  lahko vsak kupec prilagodi izgled obstoječemu stavbnemu pohištvu, oziroma sledi svojim željam ob  novogradnji / celoviti adaptaciji. 

Koliko prostora potrebujem za vgradnjo oz. delovanje?

Sekcijska garažna vrata za vgradnjo kot za samo delovanje (odpiranje in zapiranje) ne potrebujejo veliko prostora. Za vgradnjo je potrebno upoštevati / zagotoviti predpisan prostor nalega vodil in višino preklade, za samo delovanje pa neovirano globino prostora. Pri odpiranju garažna vrata potujejo navpično navzgor, ob dosegu  določene višine pa se pričnejo »lomiti« in pot nadaljujejo pravokotno po vodoravni ravnini. V kolikor je strop vaše garaže nekoliko pod naklonom pa se lahko prilagodi tudi naklon vodil.

Kaj pa varnost?

Varnost delovanja in s tem preprečevanja možnosti poškodb, ki nastanejo s ščipanjem ali udarcem ob naletu, je zagotovljena tako s konstrukcijo panelov garažnih vrat, ki onemogočajo dostop do premičnih delov, kot s tehnološkimi rešitvami – sistemom za merjenje obremenitve v kontaktni letvi, fotocelicami ter varnostnim stikalom osebnega prehoda.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Kakšne težave se največkrat pojavijo pri garažnih vratih?

Sekcijska dvižna garažna vrata z osebnim prehodom

Industrijska sekcijska vrata