Kako izberemo prava garažna vrata za naš dom?

BLT garažna vrata za varnost in udobje vašega doma. Z izborom in vgradnjo novih garažnih vrat se bomo srečali enkrat ali pa morda dvakrat v življenju. Prav je, da se med kopico ponudnikov odločimo za preverjenega, zaupanja vrednega ponudnika z dolgo tradicijo in številnimi referencami. Čeprav bo cena v osnovi mogoče malenkost višja, pa si bomo na dolgi rok prihranili veliko vzdrževalnih del, servisov in tudi slabe volje.

Ne glede na vse pa je potrebno zavedanje, da bodo vaša nova garažna vrata vseeno stroj, ki bo potreboval redno vzdrževanje in preventivne preglede. Samo z rednim vzdrževanjem si zagotovimo nemoteno delovanje in dolgo življenjsko dobo. Na njihovo funkcioniranje vpliva več dejavnikov, in sicer frekvenca in dinamika odpiranja, vpliv mikro okolja, kjer so montirana (prašnost, visoka vlažnost), vremenske in klimatske razmere (močna izpostavljenost soncu, vetru…) ter še mnogi drugih.

Kateri ali kakšen tip novih garažnih vrat naj izberemo?

Obstaja več tipov garažnih vrat:

Z dvižnimi garažnimi vrati pridobite na funkcionalnosti, estetiki, izolativnosti ter varnosti  vašega objekta. Pomemben dejavnik, ki vpliva na izbor, je funkcionalnost. Elektro pogon in avtomatsko delovanje garažnih vrat vam lahko prihranijo veliko časa, saj jih odpirate/zapirate preko daljinskega upravljalnika, lahko kar iz avtomobila. Barve in površine vrat se uskladijo z barvami in površinami ostalega stavbnega pohištva. Visoka termo in zvočna izolativnost skrbi za ekonomičnost vašega objekta. Dimenzija garažnih vrat se prilagodi glede na mere vaše odprtine, tako, da ob vgradnji niso potrebna še dodatna gradbena dela.

Osebni prehod – Sosed ga ima, ga rabimo tudi mi?

Mnogi garažna vrata uporabljajo kot glavni vhod v hišo oziroma je frekvenca prehodov skozi garažo zelo visoka, pri nekaterih pa je to edini vhod v objekt. V teh primerih se svetuje vgradnjo garažnih vrat z osebnim prehodom – vgrajena dodatna vrata (vrata v vratih). Poleg navedenega so vrata z osebnim prehodom tudi zelo praktična in ekonomična, saj ob prehodu vrat ni potrebno vsakokrat v celoti odpreti, kar zmanjša toplotne izgube ter zmanjšuje obrabo in obremenitve.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Kakšne težave se največkrat pojavijo pri garažnih vratih?

Kako očistiti garažna vrata?

Sekcijska dvižna garažna vrata z osebnim prehodom